Wist je dat er in Nederland zo'n 1,5 miljoen doven en slechthorenden wonen? De kans is dus best groot dat jij iemand kent die slechthorend of doof is, of dat je weleens met iemand in aanraking bent gekomen die gehoorklachten heeft. Gebarentaal is dan een unieke manier om beter in contact te kunnen komen. Of je nu iemand kent die doof is of niet, gebarentaal is een taal dat jouw hele leven van pas kan komen. Lees daarom gauw verder over hoe je online kunt starten met een cursus gebarentaal.

Een unieke taal

Waar je bij het leren van een vreemde taal vooral let op uitspraak en klanken, is gebarentaal uniek. Gebarentaal leer je door te doen. Het is een actieve taal waarbij je door gebaren jezelf duidelijk kunt maken. De een vindt het een lastige taal en voor de ander is het als een tweede natuur. Heb je altijd al meer willen weten over gebarentaal? Start dan gewoon online met een cursus. De drempel is een stuk lager om online te starten en je kunt direct aan de slag.

Gebarentaal leren wanneer het jou uitkomt

Jezelf blijven verbeteren en ontwikkelen is van groot belang. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Het is dan wel zo fijn, dat het mogelijk is om nieuwe vaardigheden online te leren. Dit maakt het toegankelijker en makkelijker om te starten. Je kunt een online cursus gebarentaal doen wanneer het jou uitkomt. Heb je momenteel juist meer tijd en wil je in een korte tijd deze unieke taal leren? Of is het belangrijk dat je gebarentaal leert, maar heb je een druk schema en dus niet altijd evenveel tijd? Je kunt met een online cursus zelf jouw tijden inplannen en zo studeren, wanneer het echt uitkomt. Op deze manier heb je meer kans op succes.

Multimedia en meer

Wanneer je online gebarentaal wilt leren, kun je een cursus volgen. Dit is echt wel even anders dan een cursus gebarentaal op papier. Je kunt online gebarentaal leren dankzij een handig platform met multimedia. Dankzij video's van instructeurs kun je precies zien hoe de gebaren zich vormen en hoe je bepaalde zinnen kunt maken. Daarnaast kun je ook een privé coaching Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands met Gebaren (NmG) bij ons boeken.

Converseren is leren

Een taal leer je pas echt, door de taal te spreken. In het geval van gebarentaal, is dit door deze taal daadwerkelijk uit te voeren in conversaties. Tijdens de cursus voer je dus echt conversaties met instructeurs. Zo leer je al doende hoe je deze taal echt eigen kunt maken.

Heb jij altijd al gebarentaal willen leren? Start vandaag nog online. Je kunt je eenvoudig online aanmelden en een cursus starten. Volg deze op jouw eigen tempo en ontvang een certificaat, wanneer je deze cursus hebt afgerond. Het is handig voor zelfontwikkeling, maar het komt ook altijd weleens van pas. Gebarentaal is de meest universele taal die je kunt bedenken.

Online gebarentaal leren

bron: 1.2.Communicate